Leverancier worden

Een of meerdere gemeente(n) als klant?

Bij IBMN aangesloten gemeenten zijn bij het inkopen van diensten, leveringen en werken gebonden aan (Europese) aanbestedingsregels. Opdrachten met een geschatte waarde boven de Europese aanbestedingsdrempels besteedt IBMN Europees aan. Opdrachten met een waarde onder de Europese drempels worden aanbesteed volgens de regels van het aanbestedingsbeleid van de betreffende gemeente. Klik hier voor de Europese aanbestedingsdrempels .

Aanbestedingskalender
IBMN gebruikt Aanbestedingskalender als elektronisch tendersysteem. Via dit systeem kondigt IBMN alle Europese en nationale aanbestedingen aan op www.aanbestedingskalender.nl en via Tender Electronic Daily (TED). Heeft u interesse om voor de een of meerdere deelnemende gemeenten opdrachten uit te voeren of leverancier te worden? Meldt u dan gratis aan bij http://www.aanbestedingskalender.nl zodat u automatisch bericht krijgt als er voor u interessante opdrachten zijn.

Een aanbesteding is een formele procedure, waarbij zowel gemeente als partijen die inschrijven op een aanbesteding zich moeten houden aan bepaalde regels.
Lees hier een beschrijving van de verschillende onderdelen van het aanbestedingsproces.

Waarom elektronisch aanbesteden via Aanbestedingskalender?
Elektronisch aanbesteden levert voor aanbestedende diensten en leveranciers veel voordelen op. Omdat u alles digitaal aanlevert via de beveiligde website van Aanbestedingskalender bespaart u tijd, papier- en portokosten. Via de site kunt u samen met uw collega’s werken aan een aanbesteding. Bovendien wordt het milieu gespaard door minder logistiek én minder papiergebruik.

Zijn er kosten verbonden aan de registratie op Aanbestedingskalender?
Voor leveranciers is registratie én gebruik gratis.

Hoe vind ik een publicatie van een aanbesteding van de deelnemende gemeente(n) terug op de Aanbestedingskalender site?
Alle nieuwe aanbestedingen lopen via Aanbestedingskalender en worden op www.aanbestedingskalender.nl gepubliceerd. Meldt u dan gratis aan bij www.aanbestedingskalender.nl zodat u automatisch bericht krijgt als er voor u interessante opdrachten zijn.

Hoe vind ik een publicatie van een deelnemende gemeente(n) terug op de Aanbestedingskalender?
Ga naar de website www.aanbestedingskalender.nl.
Typ bij zoek de term +”gemeente ” + waarop u wilt zoeken. Bijvoorbeeld: +”gemeente Scherpenzeel” + riolering. Vervolgens haalt u het vinkje weg bij ‘vooraankondiging’ en ‘aankondiging gegunde opdracht’. Druk op de knop ‘zoek’.
Pas de zoekopdracht aan indien u nog veel zoekresultaten ziet. Er zijn nog twee mogelijkheden om de zoekresultaten verder te verfijnen.
1. Vink alleen de aard van de opdracht aan die van toepassing is. Bijvoorbeeld: bij ‘werk’ vinkt u de opties ‘diensten’ en ‘levering’ uit.
2. Bij ‘Toon publicaties’ past u de begindatum aan naar een latere datum.
Automatisch op de hoogte blijven van interessante opdrachten
De website www.aanbestedingskalender.nl biedt de mogelijkheid om automatisch op de hoogte te blijven van opdrachten die mogelijk interessant zijn voor u door middel van een ‘attenderingsservice’. U kunt zich hiervoor aanmelden.